06/70-317-9772  
Navigáció átugrása  
Navigációs linkek átugrása
        
 
Skip Navigation LinksKezdőoldal : Cégismertető     
  Cégünkről :

Cégünk egy családi vállalkozásként indult, s a jelenlegi formája is a régi hagyományokat őrzi. 1934-ben a dédnagypapám Kiss Vince alapította a VII.ker.Hernád u.50 szám alatt.

A cég immáron 72 esztendeje ugyan ott található meg ami a reklám kiváltását jelentette mindig is , mivel a régi megrendelőink bár mikor újra és újra megtalálhattak és az ő ajánlásaikkal bővült megrendelő körünk. Kiss Vince fa és csontesztergályozással kezdte a tevékenységi kört. Leginkább a biliárd golyók és a dákók gyártása vitte a kiváló minőségi munka felé a gyártási palettát, de a népművészeti fatányérok, kis dísztárgyak, alkatrészek tömeg gyártása kellő minőségben történt. Kiegészültek a termékek különböző pipa alkatrészekkel ami lehetett fából, vagy csontból, de lengőteke készleten át a sakk bábúk, marionett bábuk, Fővárosi nagycirkusznak zsonglőr számhoz buzogányok, világító buzogányok kerültek ki a családi vállalkozásból kész termékként. tulajdonképpen minden ami forgástest azt meg tudjuk csinálni. 1965-ben Kiss Vince fia ,I.D. Kiss Jenő vette át a termelés irányítását .Változó létszámmal dolgoztak, és az idény munkák során ( pl. vásárokra készített kis vázák, apró kancsók) színezése, árulására kiegészülve 8 fővel dolgoztak. Ez idő tájt kezdett a Kiss féle dobverő terjedi az országban. kezdetekkor csak szájról szájra terjedt , majd a Triál játék és hangszer nagykereskedés révén országos szinten volt elérhető.80?-as évek derekára ez évi 4-6000 pár verőt szállítottuk le, ezeket a biliárd és rex dákók egészítették ki, lengőtekékkel.
Nagypapám végzetségét illetően bútorasztalos volt közel állt hozzá tanult szakmája is , ezért a közelben lakó asztalos technikus végzettségű Dénes Gábort felvette és asztalos munkákat is vállaltak már. Édesapám Kiss Jenő 1966-ban csatlakozott a családi vállalkozáshoz és az ipari iskolával párhuzamban minden nap tevékenyen részt vett a termelésben. Iskola végeztével érettségi majd mester vizsga következett. A hangszerlábak, hangszer alkatrészek ( húrlábak, orgonasípok, hangkulcsok ) termelése is a hétköznapi munkák részeivé vált.
Akadt például egy egyedi megrendelés a Fővárosi nagycirkusztól, hogy az egyik elefánt számhoz egy fagolyót kellene készíteni. Az elefánt erre ráállva egyensúlyozott, és ami a nehézség, vagy érdekesség a dologban, hogy ez a golyó nem tömör fából került elkészítésre.
1984-ben vette át a staféta botot édesapjától, s már egy külön műhelyt hozzányitva asztalos részleggel kiegészülve folytatta termelést. Én, Ifj. Kiss Jenő 2000-ben csatlakoztam a családi hagyományokhoz, de tanuló éveim alatt is napi rendszerességgel kapcsolódtam be a termelésbe. A mindennapi munkák mellett mindig nagy hangsúlyt fektettünk a tanuló képzésre is. Ez a 70? évek közepétől vált rendszeressé és ezáltal leginkább a Kaesz Gyula Szakközép és szakmunkás intézettel lett kölcsönösen harmonikus kapcsolatunk.

Sikereinket ilyen téren a jelenleg is szakmájukban dolgozó emberek jelentik, Már ami a jelenlegi keresettséget illeti a faesztergályozásra, már kevésbé igaz. Míg régen a tanuló tartás mestervizsgához volt kötve, addig az európai Unióba lépéstől már diplomához, ezért a Nyugat Magyarországi Egyetemen kellett tanulmányokat végeznem. Jelenleg is 2-3 tanulóval kiegészülve 7-8-an dolgozunk. Bútor és épület asztalos munkát egyaránt vállalunk egyedi és sorozat gyártásban is. Profilunkról többet megtudhat a honlap további oldalairól.

 
Copyright (c) 2000-2006 Butorasztalos.eu, designed by ASPnet  
  
 
  - bútor - asztalos - bútorasztalos - asztalosmunkák - faipar - famunkák - konyha - szekrény - készítés - lakkozás - tervezés - ragasztás - kivitelezés - asztalosok - berendezés - felújítás - hajóbútor - bútorok - ápolószerek - kép - galéria - Kiss Jenő -